Til forsiden af strandvejskvarteret
 
 
 

Spis grøntsager og frugt fra haven: OK

Kategori: Forside
 

Af: Søren Borch, webadmin.

Brug din have som køkkenhave

Mange har i årenes løb spekuleret over, om man kan spise frugter, grøntsager og rodfrugter dyrket her i vores egne haver i Strandvejskvarteret. Svaret er: JA, det kan man godt gøre med god samvittighed.

Udklip fra Samvirke

Jakob Magid, der er lektor på Institut for Plante- og Miljøvidenskab ved Københavns Universitet, har i bladet Samvirke sagt:
”… det er ikke farligt at spise frugt og grønt, der er dyrket i byen.
Men man skal sørge for at vaske støv og jord af afgrøderne, uanset om der er tale om frugt, blade eller rødder, og rodfrugter skal gerne skrælles.
Den forureningsbelastning, vi får fra grøntsager dyrket i byen, er forsvindende lille i forhold til den belastning, vi får, når vi bare trækker vejret almindeligt. Forureningen i luften er i virkeligheden et langt større problem end det, der måtte være i det, vi spiser.
Uanset hvor man bor, er luftforurening mindst 1000 gange mere belastende for helbredet end at spise noget, som er dyrket i området.
Hvis man nyder at se planter gro – hvis det forøger ens livsglæde, og man gerne vil involvere børnene og give dem et andet forhold til mad, så mener jeg, det langt overstiger den lille risiko, der måtte være.
Faktisk kan det være svært at finde frugt og grønt, der reelt har lavere niveau af sundhedsskadelige stoffer end dem, man selv dyrker.”

Denne tekst er klippet fra COOPs Samvirke, oktober 2017. Se: samvirke.dk/artikler/er-det-farligt-at-spise-frugt-og-gront-der-er-dyrket-i-byen

Haveregulativet i vores kvarter

Haveregulativet begrænser ikke vores brug af køkkenhaver.
”Haverne skal holdes beplantede som haver og må ikke være forsynet med belægning på mere end halvdelen af arealet. Plantevækst i haverne skal holdes indenfor hegnets afgrænsning og i en sådan højde, at den ikke er til gene for forbipasserende.”

Ingen jordforurening

Kommunen har ikke registreret jordforurening i vores kvarter. Så der skulle ikke være skjulte problemer på den front. Se fx dette kort hos DinGeo.dk. (Bladr lidt ned på siden).

Undgå sprøjtegifte

Eftersigende er der lidt sprøjtegifte i de grøntsager, som vi køber.
Med lidt inspiration fra naboer og kloge websites kan man nok dyrke en del grøntager i haven uden at få sprøjtegifte i sig af den grund. Noget med at plante hvidløg mellem gulerødderne, eller hvordan det nu er.

Østerbro Madhaver

Østerbro Madhaver er en ny gruppe i Facebook, som det måske er værd at følge.

Log: Justeret 3/5 og 8/5-2018, Oprettet 30-11-2017


Kommentarer

Ingen kommentarer til denne nyhed
Fandt ingen kommentarer

Skriv din kommentar

Kommentar *
Navn *
Adresse *
Email *
Udfyld disse *
 

 

2006 copyright strandvejskvarteret.dk Email: hjemmeside(at)strandvejskvarteret.dk