Til forsiden af strandvejskvarteret
 
 
 

Kvarterets unikke smedejernshegn

Af: Lise Fogh, Bgg 50

Rundt om i kvarteret opdager man, at nogle haver har et smedejernshegn. Det er der en særlig historie bag. Det hænger sammen med, at Arbejdernes Byggeforening, som står bag vores bebyggelse, havde sit udgangspunkt i det store skibsværft B&W.

Christian Sonne har fortalt historien i en Initiates file downloadartikel i Kilden, 2012/4, december 2012:

”Derfor udgjorde arbejderne herfra - smede, klejnsmede, skibsbyggere, metalarbejdere, snedkere osv. – i de første mange år en stor del af foreningens medlemmer. Den lette adgang til materialer, skrot, værksteder mm., der fulgte med at arbejde på et stort skibsværft, betød, at mange benyttede mulighederne for at fuske lidt i fritiden, ”låne” lidt materialer af Værftet og skabe nogle af de smukke smedejernshegn, der stadig pynter kvarteret.

Smedejernshegnene er en del af bebyggelsens kulturhistorie og er derfor vigtige at bevare. Desværre har mange af dem det ikke for godt – især er mange af stolperne ved at ruste op forneden ved fortovet pga. mange års fugt og saltning. Jeg skal derfor meget opfordre til vedligeholde og istandsætte hegnene, inden de falder om af sig selv. Kvarteret vil være kedeligere uden dem.”

Se de to pdf-filer med fotografier af hegnene:


Kommentarer

Ingen kommentarer til denne nyhed
Fandt ingen kommentarer

Skriv din kommentar

Kommentar *
Navn *
Adresse *
Email *
Udfyld disse *
 

 

2006 copyright strandvejskvarteret.dk Email: hjemmeside(at)strandvejskvarteret.dk