Til forsiden af strandvejskvarteret
 
 
 
24.04.14 15:15 Alder: 5 år

Håndtering af Affald fra brøndrensning

Af: Søren, Bgg 50

Affaldet fra sandfangsbrønden og tagrendebrøndene i vores for- og baghaver kan bortskaffes i dagrenovationen, dvs i vores almindelige skraldespand. Der er tale om det affald, som du får op, når du renser brøndene med fx en brøndskovl.

Dræn affaldet godt inden du kaster det ud

Hæld affaldet fra brøndskovlen via et filter ned i en spand. Så sorteres blade og stilke fra. Lad dem dryppe godt af. Hæld de drænede blade mm op i en plastikpose, og luk den godt. Derefter kan den smides i den almindelige skraldespand.

Sandet fra brøndens sandfang løber igennem filteret ned i spanden. Lad det stå i spanden og bundfælde, så du kan hælde vandet tilbage i brønden, hvorefter du kan grave det stort set vandfri sand op og også komme det i en plastkpose. Hvis der er meget, skal du måske fordele det over et par ugeres dagrenovation.

Lån udstyret i materielkælderen

Brøndskovl, spand og filter (glidesikkert net til guldtæpper) kan lånes i materielkælderen.

Det formelle grundlag

Denne ordning gælder fra 14. oktober 2013, jvf email som Jørgen Frederiksen fra Energigruppen har modtaget fra Københavns kommunes Center for Affald og Genbrug.

Tidligere har vi været pålagt at få affaldet fjernet som farligt affald, hvilket skulle ske med speciel afhentning fra renovationsselskabet. Men det pålæg er nu heldigvis ændret.


Kommentarer

Ingen kommentarer til denne nyhed
Fandt ingen kommentarer

Skriv din kommentar

Kommentar *
Navn *
Adresse *
Email *
Udfyld disse *
 

 

2006 copyright strandvejskvarteret.dk Email: hjemmeside(at)strandvejskvarteret.dk