Til forsiden af strandvejskvarteret
 
 
 
23.11.18 13:04 Alder: 361 dage

Energiguide for fredede og bevaringsværdige bygninger

Af: Claus NWGG32

 Se Energiguiden her (fra 2010, men stadig nyttig).

Kære alle, 
Der er kommet en rigtig god Energiguide for bl.a. bevaringsværdige bygninger (som vores huse jo er).
Her kan du læse forord og finde link til selve guiden.
Mvh
Bestyrelsen / Claus

___________________________

Forord
Landets CO²-udledning skal nedbringes, i første omgang især ved at reducere energiforbruget. Bygningerne står for 40% af landets samlede energiforbrug. Derfor skal en del af energibesparelserne hentes i energirenoveringer af den eksisterende bygningsmasse.
I bestræbelserne på at opnå disse resultater, er det nødvendigt at tage særligt hensyn til vores 9.000 fredede og 300.000 bevaringsværdige bygninger. Det er ikke muligt at energioptimere disse bygninger i samme omfang som resten af bygningsmassen, uden at bevaringsværdierne lider ubodelig skade eller helt forsvinder. Det betyder dog ikke, at CO²-udledningen og energiforbruget ikke kan nedbringes ganske betydeligt – blot det gøres med omtanke og med skyldigt hensyn til bevaringsværdierne.
De nærmeste til at passe på bygningernes bevaringsværdier er nu engang bygningernes ejere og brugere. Vi har derfor ønsket med denne guide at kvalificere den enkelte ejer og bruger til at gå i dialog med rådgivere og håndværkere og ikke mindst med de lokale bygningsmyndigheder.
Det er vores håb, at vi på den måde kan medvirke til, at en meget væsentlig del af landets kulturarv ikke bliver ofret i iveren efter at nå de langsigtede klimamål, mens vi venter på løsningen af det grundlæggende problem, den forurenende energiproduktion.
Birthe Iuel, Præsident, Bygningskultur Danmark

Log: Oprettet 24/10-2010 


Kommentarer

Ingen kommentarer til denne nyhed
Fandt ingen kommentarer

Skriv din kommentar

Kommentar *
Navn *
Adresse *
Email *
Udfyld disse *
 

 

2006 copyright strandvejskvarteret.dk Email: hjemmeside(at)strandvejskvarteret.dk