Til forsiden af strandvejskvarteret
 
 
 
28.08.12 20:39 Alder: 8 år

Vask hænder mm i koldt vand

Af: Søren Borch, Bgg 50

"Der er ingen grund til at skolde hænderne under varmt vand for at blive ren - det varme vand fjerner alligevel ikke flere bakterier end hvis du vasker hænderne i koldt vand.  ... Tværtimod var det varme vand mere irritierende for huden og kunne dermed øge risikoen for hudeksem. ... Det viser en undersøgelse, som i 2005 blev publiceret i Journal of Occupational and Environmental Medicine."

Klippet fra Søndagsavisen, 17-19. aug 2012.

Artiklen siger også, at "selv om det er en dårlig idé at vaske hår for ofte, vasker knap halvdelen af danskerne hår med shampoo fem gange om ugen eller oftere".

Og så kan vi fra Energigruppen minde om, at varmt vand koster cirka dobbelt så meget som koldt vand. Se Energigruppens øvrige artikler om vand.

Mine egne refleksioner: Måske kan man nøjes med koldt vand til de fleste rengøringsformål. Tilsyneladende er det bare en kulturbetinget vane, at vi bruger så meget varmt vand i Danmark. I mange andre lande vasker man op i koldt vand med sæbe, og skurer ordentligt. Efter sigende er det ikke det varme vand, der dræber bakterierne, men derimod tør og ren opbevaring af køkkenudstyret. Dog tror jeg personligt, at det er lettere at få baconfedt af tallerknerne i varmt end i koldt vand, men selv det stiller andre spørgsmål ved.


Kommentarer

Ingen kommentarer til denne nyhed
Fandt ingen kommentarer

Skriv din kommentar

Kommentar *
Navn *
Adresse *
Email *
Udfyld disse *
 

 

2006 copyright strandvejskvarteret.dk Email: hjemmeside(at)strandvejskvarteret.dk