Browsere kan give unødig sikkerhedsadvarsel

Revideret af Søren Borch, webredaktion | |   Webredaktionen

www.strandvejskvarteret.dk er sikker at besøge!

Selv om du evt. på visse browsere kan få en advarsel, når du går ind på siden. 

Baggrund 

En bruger fik en advarsel fra Firefox om, at Firefox havde opdaget en mulig sikkerhedstrussel ved at gå ind på vores nye hjemmeside, og browseren anbefalede derfor ikke at fortsætte.
Det samme har jeg været ude for på flere hjemmesider.
Firefox - og sikkert mange andre browsere - er forsigtig med at åbne hjemmesider med mere eller mindre tvivlsomme kvaliteter.

Redaktionsgruppens vurdering

Disse advarsler er næppe et noget stort problem, da det nok er meget få brugere, der vil opleve at modtage advarslerne ifm. vores hjemmeside.
Det er antageligvis/muligvis kun Firefox, som giver disse advarsler i denne situation. Firefox er måske hurtigere end andre browsere til at rejse et advarselsflag her.
Det kan tilføjes, at Firefox kun bruges af ca 3,5% af brugerne, jvf. https://gs.statcounter.com/browser-market-share.

Konsulentens vurdering af sagen

Konsulenten på vores webhotel har givet følgende redegørelse:

Firefox beskytter brugerens data ved at advare mod alle hjemmesider, der bruger f.eks. Google Analytics, som jo tracker statistik osv.
Strandvejskvarteret tracker selvølgeligt også statistik, så vi kan følge med i og lære af, hvor mange der besøger vores website og specifikt, hvilke dele der er efterspurgte eller det modsatte.

Der er ingen links til http, og alt er forced til https, så alt er sikkert, og ingen url'er indlæses via http, ikke engang Google Analytics.

Vores konsulent Jakob har tjekket adgangen til vores hjemmeside via Internet Explorer, Firefox og Chrome, og alle er 100% i orden.
Hvis en bruger oplever problemer med vores hjemmeside, må vi bede om mere info eller selv forsøge at beskrive problemet nærmere.

Det er præcist samme sikkerhedsinfo man får i Firefox, når konsulenterne besøger andre sider, som de lige har lavet i Typo3 CMS version 10, som https://www.skovdyrkerne.dk/ eller https://prosa.dk, og samme info når du besøger politikken.dk og dr.dk.
Selv hvis man prøver at besøge http://www.strandvejskvarteret.dk/ eller http://strandvejskvarteret.dk/, så er der sørget for, man redirectes til https (altså uanset tilgang uden 's' og uden 'www').

Brugernes observationer

Hvis du som bruger oplever problemer med at tilgå hjemmesiden, eller netop ikke :-), må du meget gerne skrive til webredaktionen eller lægge en kommentar her nedenfor.
Det vil være dejligt, om du kan beskrive situationen: Hvilken type fysisk enhed, hvilken browser, hvad var fejlteksten, gerne dokumenteret med et print screen fra det kritiske øjeblik.


Log: Revideret 13/9. Indlagt og revideret 12/9-2021

Bliv den første til at skrive en kommentar på denne artikel

Skriv ny kommentar

×

Dit navn er påkrævet

Udfyld gyldigt navn

Din email er ugyldig

Din email er ugyldig

Kommentar er påkrævet

Captcha Code Kan du ikke læse billedet? Klik for at genskabe ny kode

Captcha er påkrævet

Koden er ikke korrekt

* Disse felter er påkrævet