Dimensionen af affaldsnedkastet

Revideret af Jan Væver, Affaldsgruppen | |   Affaldsgruppen

Affaldsgruppen vil gerne illustrere, hvor stort (eller måske snarere småt) nedkastet er tænkt til de 5 nedgravede containere på torvet, som vil erstatte mindst 2 x 393 = 786 affaldsspande i haverne.
Derfor er her et par billeder.

Denne model er lavet i naturtro mål. Farven vil i virkeligheden være lidt mørkegrøn.
Højden er 98 cm, eksklusiv løfteøjer, og diameteren 55 cm.
Der skal stå 4 nedkast på nordsiden af pladsen og 1 på sydsiden.
På nordsiden skal der altså stå to nedkast mellem hvert træpar.
Der vil ikke være en synlig plade omkring nedkastet på jorden, da pladen vil være dækket med brosten.
 

Her ses modellen af nedkastet ved siden af en af vores mellemstore spande (og en beboer :-).

 

Denne illustration, som er brugt af andre end affaldsgruppen, indeholder en misvisende model af nedkastet, idet den fremstår overdimensioneret, med synlig plade og med forkert farve.

Kommentarer :

 • user
  Claus NWGG 28-02-2017 kl. 08:05
  Kære Jan og resten af bestyrelsen/affaldsgruppen. Tak for jeres partsindlæg.

  Det ville måske have været mere korrekt hvis I have lavet 4 af disse og stillet dem alle op på langsiden af Torvet så man kan se hvordan de 4 på den ene side vil se ud - det vil ikke blive kønt for vores ellers flotte Torv.

  Du skriver dog nu at den nedgravede løsning på Torvet kun betyder vi slipper for 2 ekstra affaldsspande i vores forhaver? Skulle vi ikke have 5 i alt og slippe for 4 affaldsspande? At slippe for kun 2 er da ikke meget, når vi skal ødelægge Torvet og betale over 600.000 kr for det?

  Derudover mangler I stadig også at svare på hvad I mener vi skal gøre ved:

  - risikoen for smidt/henstillet affald - allerede på sidste års generalforsamling anerkendte I og alle andre at det ville blive et stort problem for vores Torv, men ingen løsning er fundet (og nu foreslår I bioaffald inkluderet hvilket giver risiko for rotter, ræve og måger ved bioaffald-affaldscontaineren på Torvet)?

  - den meget store risiko for at de gamle poppel træer dør på pladsen når der graves affaldscontainere 3 meter ned i træernes rodnet. Igen var det allerede en erkendt risiko ved sidste års generalforsamling, men i år ser jeg ingen skriftlige analyser fra fageksperter der modsiger dette?

  - den forøget biltrafik der kommer på Kildevældsgade og Torvet, når beboerne fra både kvarteret, men også udenfor vores kvarter kører forbi pladsen, standser på pladsen og så læsser affald af (og de gener det medfører ikke kun for alle beboerne tæt på pladsen, men også børn og dyr der dagligt (og mange gange) krydser vejen og torvet)?

  - om I virkelig stadig mener der ikke er bare et andet og bedre initiativ som kunne bruges i kvarteret (f.eks. deleløsning, løsning med skraldespande med 4 kamre som i Lyngby, mv)? Og så vi kunne spare over 600.000 kr af vores penge?

  Så stadig rigtig mange uafklarede problemer og også mange alternativer der ikke er belyst, og som heller ikke bliver det på generalforsamlingen i aften!

  Jeg foreslår stadig vi tager en tænkepause og belyser både problemerne og alternativerne på en professionel måde... før vi begynder at grave i vores torv!

Skriv ny kommentar

×

Dit navn er påkrævet

Udfyld gyldigt navn

Din email er ugyldig

Din email er ugyldig

Kommentar er påkrævet

Captcha Code Kan du ikke læse billedet? Klik for at genskabe ny kode

Captcha er påkrævet

Koden er ikke korrekt

* Disse felter er påkrævet