Energiguide for fredede og bevaringsværdige bygninger

Revideret af Claus NWGG32 | |   Energiråd

 Se Energiguiden her (fra 2010, men stadig nyttig).

Kære alle, 
Der er kommet en rigtig god Energiguide for bl.a. bevaringsværdige bygninger (som vores huse jo er).
Her kan du læse forord og finde link til selve guiden.
Mvh
Bestyrelsen / Claus

___________________________

Forord
Landets CO²-udledning skal nedbringes, i første omgang især ved at reducere energiforbruget. Bygningerne står for 40% af landets samlede energiforbrug. Derfor skal en del af energibesparelserne hentes i energirenoveringer af den eksisterende bygningsmasse.
I bestræbelserne på at opnå disse resultater, er det nødvendigt at tage særligt hensyn til vores 9.000 fredede og 300.000 bevaringsværdige bygninger. Det er ikke muligt at energioptimere disse bygninger i samme omfang som resten af bygningsmassen, uden at bevaringsværdierne lider ubodelig skade eller helt forsvinder. Det betyder dog ikke, at CO²-udledningen og energiforbruget ikke kan nedbringes ganske betydeligt – blot det gøres med omtanke og med skyldigt hensyn til bevaringsværdierne.
De nærmeste til at passe på bygningernes bevaringsværdier er nu engang bygningernes ejere og brugere. Vi har derfor ønsket med denne guide at kvalificere den enkelte ejer og bruger til at gå i dialog med rådgivere og håndværkere og ikke mindst med de lokale bygningsmyndigheder.
Det er vores håb, at vi på den måde kan medvirke til, at en meget væsentlig del af landets kulturarv ikke bliver ofret i iveren efter at nå de langsigtede klimamål, mens vi venter på løsningen af det grundlæggende problem, den forurenende energiproduktion.
Birthe Iuel, Præsident, Bygningskultur Danmark

Log: Oprettet 24/10-2010 

Bliv den første til at skrive en kommentar på denne artikel

Skriv ny kommentar

×

Dit navn er påkrævet

Udfyld gyldigt navn

Din email er ugyldig

Din email er ugyldig

Kommentar er påkrævet

Captcha Code Kan du ikke læse billedet? Klik for at genskabe ny kode

Captcha er påkrævet

Koden er ikke korrekt

* Disse felter er påkrævet