Grøn Bolig-Job ordning 2016-2017

Revideret af Peter Andreas Sattrup, Bergreensgade 32 | |   Energiråd

Gør din bolig mere energieffektiv

Der er gode nyheder til husejere med ombygningstanker: I 2016 & 2017 videreføres Bolig-Job ordningen i en 'grøn' version pga et politisk samarbejde mellem Regeringen, K, DF, Alternativet og SF. Dermed målretter man nu indsatsen, så der gives fradrag for lønudgifter til energieffektivisering og klimasikring af boliger. Det er godt for miljøet at spare på energiregningen, men det kan også give boligerne nye kvaliteter i form af bedre indeklima, når det gøres rigtigt. Og i vores kvarter har alle vist fået øjnene op for, at klimasikring er helt essentielt, når boligens værdier skal sikres.

Hvilke tiltag, der giver mest mening og værdi, er helt afhængigt af de enkelte huses arkitektur, tilstand og brug. Derfor er der som noget nyt indført muligheden for at få fradrag for energirådgivning. Går man med ombygningstanker, og indgår energieffektivisering i de muligheder man overvejer, kan man altså bede sin arkitekt eller ingeniør om at udspecificere den del af rådgivningen, der har med energieffektivisering at gøre, så man kan trække den fra. Ved at understøtte rådgivning skulle man gerne sikre, at man undgår de mest hjemmegjorte eller suboptimerede løsninger, der ikke er effektive eller hænger sammen med bygningernes karakter eller arkitektur. Man skal også være opmærksom på, at efterisolering og tætning af boligen også skal tænkes sammen med måden, boligen ventileres på, da der ellers kan komme fugtproblemer, så helhedsvurderingen er yderst vigtig. Der stilles krav om, at rådgivningen er udmøntet i en skriftlig rapport.

Vil man vide mere om mulighederne findes en uddybning af ordningen på skats hjemmeside. Her kan du også finde en præcis liste over hvilke tiltag, der er fradragsberettigede. [Siden eksisterer ikke mere i 2021]

Søger du rådgivning har Danske Boligarkitekter et opslag om ordningen. [Siden eksisterer ikke mere i 2021]

Bolius har også dedikeret flere opslag på deres hjemmeside til vejledning om ordningen: www.bolius.dk/haandvaerkerfradrag.

Klippet fra Kilden 2016/1, side 14.
Skrevet af Peter Andreas Sattrup, Bergreensgade 32

Bliv den første til at skrive en kommentar på denne artikel

Skriv ny kommentar

×

Dit navn er påkrævet

Udfyld gyldigt navn

Din email er ugyldig

Din email er ugyldig

Kommentar er påkrævet

Captcha Code Kan du ikke læse billedet? Klik for at genskabe ny kode

Captcha er påkrævet

Koden er ikke korrekt

* Disse felter er påkrævet