Håndtering af Affald fra brøndrensning

Revideret af Søren, Bgg 50 | |   Afløb: Kloak, brønde, rotter, oversvømmelse

Affaldet fra sandfangsbrønden og tagrendebrøndene i vores for- og baghaver kan bortskaffes i dagrenovationen, dvs i vores almindelige skraldespand. Der er tale om det affald, som du får op, når du renser brøndene med fx en brøndskovl.

Dræn affaldet godt, inden du kaster det ud

Hæld affaldet fra brøndskovlen via et filter ned i en spand. Så sorteres blade og stilke fra. Lad dem dryppe godt af. Hæld de drænede blade mm op i en plastikpose, og luk den godt. Derefter kan den smides i den almindelige skraldespand.

Sandet fra brøndens sandfang løber igennem filteret ned i spanden. Lad det stå i spanden og bundfælde, så du kan hælde vandet tilbage i brønden, hvorefter du kan grave det stort set vandfri sand op og også komme det i en plastkpose. Hvis der er meget, skal du måske fordele det over et par ugers dagrenovation.

Lån udstyret i materielkælderen

Brøndskovl, spand og filter (glidesikkert net til guldtæpper) kan lånes i materielkælderen.

Det formelle grundlag

Denne ordning gælder fra 14. oktober 2013, jvf email som Jørgen Frederiksen fra Energigruppen har modtaget fra Københavns kommunes Center for Affald og Genbrug.

Tidligere har vi været pålagt at få affaldet fjernet som farligt affald, hvilket skulle ske med speciel afhentning fra renovationsselskabet. Men det pålæg er nu heldigvis ændret.

En let genvej

Vi er nogle naboer, der mener at have afklaret, at man bare kan hælde indholdet fra brøndskovlen med vand ud i havens bede. Det lugter tilsyneladende ikke, og slet ikke i den kolde november måned. Det er ugiftigt, det gøder jorden, og det bliver usynligt i løbet af ret kort tid. Tjah, hvorfor gøre livet sværere, end det er :-).

 

Log: Rettet lidt 10/11-2019. Oprettet før 24/4-2014.

Bliv den første til at skrive en kommentar på denne artikel

Skriv ny kommentar

×

Dit navn er påkrævet

Udfyld gyldigt navn

Din email er ugyldig

Din email er ugyldig

Kommentar er påkrævet

Captcha Code Kan du ikke læse billedet? Klik for at genskabe ny kode

Captcha er påkrævet

Koden er ikke korrekt

* Disse felter er påkrævet