Webspeed til 149 kr. - bredbånd eller sytråd?

Revideret af Adm-Søren | |   TV-antenne-gruppe, arkiv

Umiddelbart kan bredbånd til 149 kroner pr. måned lyde besnærende, men hvad er det for et produkt og hvad for alternativer er der? En nærmere undersøgelse viser at der reelt ikke er så meget at vinde. Indlæg ved Michael Zedeler.

For at følge op på diskussionen om bredbånd i foreninger og for samtidig at imødekomme nogle af de spørgsmål der har været vedrørende bredbånd, vil jeg gerne bringe nogle kommentarer.

Det ser ud til at der pt. arbejdes med at få Webspeed til vores bolignet. I den forbindelse mener jeg det er relevant at undersøge hvad "det gode tilbud" på 149 kroner pr. måned reelt består af. Ved nærmere undersøgelse fremgår det at der er tale om en 64kbps-forbindelse, som er det absolut langsommeste på markedet. Faktisk er den forbindelse så langsom at det er svært at skelne dens hastighed fra et modem, som kører 56kbps. En modemforbindelse koster sjældent mere end 150 kr. pr. måned med mindre man bruger den meget. I det lys kan man spørge sig selv om Webspeed overhovedet er en god idé.

Om Webspeed
TDC vil i forbindelse med etablering af et nyt netværk herude have mindst lige så store udgifter til kabling, som en almindelig leverandør af ADSL-forbindelser vil have, da hele vores antennenet skal skiftes ud.
Dermed er det lige så relevant at sammenligne priserne på Webspeed med priser på almindelige ADSL-forbindelser.

Først og fremmest mener jeg man skal undersøge produkter der reelt ER bredbånd. Tilbudet på de 64kbps gælder en linie der vil belaste ens tålmodighed lige så meget, som hvis man skulle tømme et badekar med et sugerør. Det er simpelt hen for langsomt. Tager man derimod produktet
512/256kbps er prisen 350 pr. måned. Tilsvarende produkter koster det samme hos Cybercity og Tiscali. Dertil kommer at Webspeed-systemet rent teknisk er mindre fleksibelt.

...men det bliver endnu bedre...
...for Cybercity har et tilbud hvor man for yderligere 99 kroner pr. måned får fri telefon (til andre fastnetnumre) i tillæg til bredbåndsforbindelsen. TDC har ikke noget tilsvarende tilbud.

Konklusion
Jeg mener det er en dårlig idé at gå til TDC alene for at høre om vi kan få Webspeed. Deres tilbud er i udgangspunktet ikke bedre end konkurrenternes. Hvis vi har besluttet ikke at få lagt vores eget netværk (hvilket helt sikkert er det billigste på sigt), mener jeg vil skal gå til alle større internetudbydere og høre om de kan give en slags foreningsrabat på ADSL til de medlemmer af ejerforeningen, der vælger at bruge den pågældende udbyders tjenester. Hvad vi tilbyder til gengæld er så at melde en pæn håndfuld til.

Disse udbydere vil i udgangspunktet være:

  * Cybercity
  * Tele2
  * Tiscali

Mvh. Michael Zedeler.

Bliv den første til at skrive en kommentar på denne artikel

Skriv ny kommentar

×

Dit navn er påkrævet

Udfyld gyldigt navn

Din email er ugyldig

Din email er ugyldig

Kommentar er påkrævet

Captcha Code Kan du ikke læse billedet? Klik for at genskabe ny kode

Captcha er påkrævet

Koden er ikke korrekt

* Disse felter er påkrævet